Integritetspolicy

Vilka vi är


Vår webbplatsadress är: https://presentnavet.se.

 

Vilka personuppgifter vi samlar in och varför vi samlar in dem


För oss är det viktigt att du ska känna dig trygg som besökare på
presentnavet.se. Därför är vi noga med att följa rådande lagar.

 

Dataskyddslagen (GDPR)

Den 25 maj 2018 trädde dataskyddslagen GDPR kraft (General Data Protection Regulation). Lagen ersatte den tidigare Personuppgiftslagen (PuL).

 

Vad innebär GDPR?

Syftet med GDPR är att skydda EU-medborgarnas personuppgifter. Den nya dataskyddslagen stärker den enskildes rättigheter över hur företag, myndigheter och organisationer får insamla och använda dennes personuppgifter.

 

Vilka personuppgifter samlar vi in på presentnavet.se?

Den personliga information vi samlar in är e-postadresser till personer som anmäler sig till att prenumerera på våra nyhetsbrev. Syftet med insamlandet är helt enkelt att möjliggöra utskick av nyhetsbrev.

De epostadresser vi samlar in används enbart för utskick av nyhetsbrev från presentnavet.se. Epostadresserna lämnas eller säljs aldrig vidare till annan part, ej heller används de av oss i marknadsföringssyfte.

Meddelanden som inkommer via vårt kontaktformulär innehåller också avsändarens epostadress, vilken enligt GDPR räknas som en personuppgift.

Epostadresser som genereras via kontaktformuläret raderas av oss senast ett år efter ankomstdatum. Undantag är epost som behöver sparas av bokföringsskäl eller som rör överenskommelser med våra samarbetspartners. Dessa sparas så länge det krävs för verksamheten.

Epostadresser som inkommit via vårt kontaktformulär lämnas aldrig vidare eller säljs till annan part. Ej heller används de av oss i marknadsföringssyfte.

 

Vilka rättigheter har du?

En prenumeration av våra nyhetsbrev kräver godkännande av dig som registrerar din epostadress via prenumerationsformuläret på presentnavet.se. När du fyllt i din epostadress i formuläret och klickat på “Prenumerera”, kommer en bekräftelselänk att skickas till din epost. För att godkänna prenumerationen måste du klicka på bekräftelselänken. Du kan avsluta din prenumeration när du vill. Du kan begära att din epostadress stryks från prenumerationslistan genom att klicka på länken under “Avbryt din prenumeration på nyhetsbrevet” längst som du finner längst ner i ett nyhetsbrev. Du kan också skicka ett meddelande till oss, där du talar om att du vill att din epostadress raderas från prenumerationslistan. Använd kontaktformuläret här för ditt meddelande.

När du avslutar din prenumeration stryks din epostadress per omgående från prenumerationslistan för vårt nyhetsbrev. Din epostadress sparas då inte av oss och lämnas eller säljs ej heller vidare till annan part.

Om du har skickat ett meddelande till oss via vårt kontaktformulär kan du när som helst begära att få din epostadress raderad ur vårt epostsystem. Använd kontaktformuläret här för ditt meddelande. Naturligtvis raderar vi även detta meddelande, så att din epostadress försvinner helt från vårt epostsytsem.

 

Vår verksamhet och dess syfte

Vår verksamhet går ut på att informera om e-butiker som erbjuder presentartiklar på nätet. Presentnavet.se är kopplad till s k affiliatenätverk, i syfte att spåra försäljningar. Spårningen identifierar dig aldrig personligen och du förblir helt anonym.

Presentnavet.se bidrar till att göra det lättare och snabbare för dig att hitta butiker som erbjuder presentartiklar inom olika kategorier, samtidigt som vi hjälper våra samarbetspartners att få fler besökare och presumtiva kunder.

För att mäta besökarstatistik använder vi oss av tredjepartsverktyget Google Analytics. För att möjliggöra mätningen krävs lagring av cookies.  Du kan läsa mer om hur Google använder cookies här. Informationen vi får ut från Google Analytics identiferar dig aldrig personligen. Du förblir helt anonym.

Du kan ställa in din webbläsare så att den inte accepterar lagring av cookies om du vill. Att tänka på är dock att många webbsidor inte fungerar fullt ut utan cookies.

Se mer om våra användarvillkor här.

 

Inbäddat innehåll från andra webbplatser

Artiklar på denna webbplats kan innehålla inbäddat innehåll (exempelvis videoklipp, bilder, artiklar o.s.v.). Inbäddat innehåll från andra webbplatser beter sig precis på samma sätt som om besökaren har besökt den andra webbplatsen.

 

Villkorsändringar

Ovanstående information kan komma att justeras/uppdateras vid behov. Ifall presentnavet.se i framtiden kommer att samla in fler personuppgifter än de epostadresser som genereras via kontaktformuläret eller genom anmälan till våra nyhetsbrev, kommer vi att informera om detta och insamlandet av uppgifterna kommer att kräva ditt godkännande.