Integritetspolicy

Vilka vi är


Vår webbplatsadress är: https://presentnavet.se.

 

Vilka personuppgifter vi samlar in och varför vi samlar in dem


För oss är det viktigt att du ska känna dig trygg som besökare på
presentnavet.se. Därför är vi noga med att följa rådande lagar.

 

Dataskyddslagen (GDPR)

Den 25 maj 2018 trädde dataskyddslagen GDPR kraft (General Data Protection Regulation). Lagen ersatte den tidigare Personuppgiftslagen (PUL).

 

Vad innebär GDPR?

Syftet med GDPR är att skydda EU-medborgarnas personuppgifter. Den nya dataskyddslagen stärker den enskildes rättigheter över hur företag, myndigheter och organisationer får insamla och använda dennes personuppgifter.

 

Vilka personuppgifter samlar vi in på presentnavet.se?

Meddelanden som inkommer via vårt kontaktformulär innehåller avsändarens epostadress, vilket enligt GDPR räknas som en personuppgift.

Epostadresser som genereras via kontaktformuläret raderas av oss senast ett år efter inkomstdatum. Undantag är epost som behöver sparas av bokföringsskäl eller som berör överenskommelser med våra samarbetspartners. Dessa sparas så länge det krävs för verksamheten.

Epostadresser som inkommit via vårt kontaktformulär lämnas aldrig vidare eller säljs till annan part. Ej heller används de av oss i marknadsföringssyfte.

 

Vilka rättigheter har du?

Om du har skickat ett meddelande till oss via vårt kontaktformulär kan du när som helst begära att få din epostadress raderad ur vårt epostsystem. Använd kontaktformuläret här för ditt meddelande.

 

Vår verksamhet och dess syfte

Vår verksamhet går ut på att informera om e-butiker som erbjuder presentartiklar på nätet. Presentnavet.se är kopplad till s k affiliatenätverk, i syfte att spåra försäljningar. Spårningen identifierar dig aldrig personligen och du förblir helt anonym.

Presentnavet.se bidrar till att göra det lättare och snabbare för dig att hitta butiker som erbjuder presentartiklar inom olika kategorier, samtidigt som vi hjälper våra samarbetspartners att få fler besökare och presumtiva kunder.

För att mäta besökarstatistik använder vi oss av tredjepartsverktyget Google Analytics. För att möjliggöra mätningen krävs lagring av cookies.  Du kan läsa mer om hur Google använder cookies här. Informationen vi får ut från Google Analytics identiferar dig aldrig personligen. Du förblir helt anonym.

Du kan ställa in din webbläsare så att den inte accepterar lagring av cookies om du vill. Att tänka på är dock att många webbsidor inte fungerar fullt ut utan cookies.

Se mer om våra användarvillkor här.

 

Villkorsändringar

Ovanstående information kan komma att justeras/uppdateras vid behov. Ifall presentnavet.se i framtiden kommer att samla in fler personuppgifter än de epostadresser som genereras via kontaktformuläret, kommer vi att informera om detta och insamlandet av uppgifterna kommer att kräva ditt godkännande.