Cyklar & cykeltillbehör

Cyklar

 

Butiker som säljer cyklar online:

 

Chain Reaction Cycles
Cykelkraft
Elcykelvaruhuset
Wiggle

Läs mer om butikernas inriktningar längre ner på sidan
(scrolla ner en bit, så hittar du informationen)

Årets julklapp 2017: En elcykel. Läs mer om denna utnämning här.

Att köpa cykel är inte helt lätt, då det finns så många modeller och märken i olika prisklasser att välja mellan. “Vilken cykel är bäst för mig eller den som ska få en cykel i present”? Alla är inte tekniskt lagda och det är inte lätt för en amatör att bedöma hur bra en cykel egentligen är. Det kan därför vara klokt att läsa tester om olika cykelmodeller, kanske t o m söka efter den modell du valt ute i en fysisk butik och provsitta den. Du behöver inte slå till direkt, utan ta god tid på dig. Antingen köper du cykeln i en cykelaffär på stan eller så letar du upp en cykelbutik på nätet som säljer just en sådan cykel du är ute efter. Vissa onlinebutiker erbjuder fria returer, vilket innebär att du kan provsitta cykeln hemma (inomhus) innan du bestämmer dig för att slå till.

Några tips inför cykelköpet:

 

Vad ska cykeln användas till? Långa motionsturer, tävlingscykling, terrängcykling eller kanske som transportcykel korta sträckor? Det finns så många cykelvarianter; standardcyklar, mountainbikes, barncyklar, elcyklar, racercyklar, BMX, vardagscyklar… Det finns cyklar som lämpar sig mer eller mindre för olika ändamål. Om du är osäker, sök efter information om vilka egenskaper hos en cykel som passar för just ditt ändamål och fråga butiken om råd. Läs gärna på lite själv och stressa inte fram köpet.

Hur lång är den som ska använda cykeln? Rådfråga gärna i butiken om vilken ramhöjd som är bäst, om du inte själv vet. Man ser alltför många barn (även vuxna) som cyklar omkring på för höga cyklar. Tänk på att barn inte har full koll på trafiken. Det är alltid säkrast när det går att sätta ner fötterna i marken vid stopp. Naturligtvis kostar det att byta ut en cykel efter hand som ett barn växer, men säkerheten är viktig. Tycker du det är för dyrt med en ny cykel finns det många fina cyklar att köpa på begagnatmarknaden, till låga priser.

Hur många växlar vill du ha på cykeln (om du nu vill ha det)? Ska den vara utrustad med fotbroms eller endast handbroms? Önskas fälgbromsar eller skivbromsar? Vill du att det ska finnas stöd på cykeln? Ingår ett säkert lås eller måste det köpas till? Hur mycket får cykeln kosta? Hur lång är leveranstiden? Är cykeln monterad när du får hem den? Vilken garanti lämnas? Och när du köper en cykel online är det förstås viktigt att veta om cykelaffären tar ut någon fraktavgift och om aktuell butik erbjuder fria returer.

Det är mycket att tänka på inför ett cykelköp. Vi har valt ut ett par cykelbutiker på nätet, som listas nedan i alfabetisk ordning (med reservation för eventuella förändringar i butikernas villkor och utbud).

 

Chain Reaction Cycles


Välrenommerad och mycket välsorterad cykelbutik från Nordirland, med mångårig erfarenhet inom cykelbranschen. Butiken levererar cyklar och cykelprylar över hela världen. Alla priser visas i SEK på den svenska sidan (texten är dock på engelska). Ett gediget intresse för cykling och cyklar hos företagets grundare har resulterat i en mycket bred kunskap inom området.

Är du ute efter en kvalitetscykel är Chain Reaction Cycles absolut värda att ta med på listan över tänkbara inköpsställen. Flera populära varumärken finns representerade i sortimentet.

I utbudet finns t ex:

BMX cyklar
Cykelkärror
Cyclo Cross Bikes
Elcyklar
Hybridcyklar och citybikes
Barncyklar
Mountainbikes
Road bikes
Triatloncyklar

Förutom cyklar kan du köpa reservdelar, däck, hjul, cykelkläder, cykelskor, cykelhjälmar och andra skyddskläder m m.

De flesta cyklar (med vissa undantag) från Chain Reaction Cycles är i princip färdigmonterade vid leverans, förutom pedaler och styre som du själv måste montera. Instruktionsvideor som visar hur du går tillväga när du ska packa upp och färdigställa din cykel finns tillgängliga på hemsidan. Där finns också guider med tips om vad du kan tänka på inför köpet av en ny cykel.

Presentkort: Det finns presentkort i olika valörer att köpa, vilka skickas direkt till mottagaren via epost (sök på Gift Voucher)

Fraktavgift: Fri frakt vid köp av cykel över 1.999 kr. Fri frakt vid order av tillbehör över 399 kr. Fria returer, med vissa undantag (se villkoren).

Leveranstid: Normalt inom 1 vecka. Specialbyggda kvalitetscyklar kan ta något längre tid att leverera.

Betalningsalternativ: Bankkort/kreditkort (VISA, MasterCard, Maestro, American Express), PayPal

 

Cykelkraft

Här kan du köpa riktigt fina cyklar från t ex Nishiki, Skeppshult, Trek, Kross, Promovec, Crescent, Definitive, Monark samt cykeltillbehör, cykeldelar, cykelkläder och mopedtillbehör.

Cykelkraft monterar cyklarna innan de levereras hem till kund. De justerar och ställer in bromsar och växlar och testar cyklarna innan de fraktas iväg. Dock måste de vrida på styret och skruva av pedalerna för att få plats i kartongen som cykeln packas i. Styret måste du således vrida rätt själv, likaså montera pedalerna.

Cyklar levereras med hempaket på vardagar.

Om du är osäker på vilken typ av cykel som passar bäst för aktuellt ändamål kan du använda Cykelväljaren som finns längst upp på sidan. Där fyller du i om cykeln är ämnad för en herr, dam, kille eller tjej, cyklistens längd, användningsområde (=pendling, träning/tävling, trix-cykling, elassistans, terräng, vardagscykling alternativt cykel med korg), vilket underlag som cykeln kommer att köras på (grus, sten, stig, asfalt eller varierat underlag). Du får då upp en lista med cyklar i olika prisklasser som passar dina val.

Cykelsortimentet är stort. Du kan köpa elcyklar, mountainbikes, barncyklar, hybridcyklar, racercyklar, BMX, standardcyklar och till och med en enhjuling. Dessutom erbjuds cykeltillbehör, cykeldelar och cykelkläder. Därtill finns ett stort sortiment av mopedtillbehör.

Direkt till resp.cykelkategori:

Barncyklar
Elcyklar
Hybridcyklar
Mountainbikes
Racercyklar, cyclocross och triathlon
Standardcyklar
BMX
Cruisers
Enhjulingar
Specialcyklar
Touringcyklar

Presentkort: Javisst, du kan beställa presentkort här!

Beräknad leveranstid: Varierar beroende på produkt. Du ser information om aktuell leveranstid på hemsidan.

Fraktavgift: Cyklar +eventuella tillbehör levereras fraktfritt. Beställer du enbart tillbehör kostar frakten 59 kr. 60 dagars öppet köp, prisgaranti. Fria returer.

Betalningsalternativ: Direktbetalning, Visa, MasterCard, delbetalning, faktura, postförskott

 

Elcykelvaruhuset

 

Elcykeln utämndes 2017 till års Årets Julklapp.

El-cykelvaruhuset är en nischad e-butik med fokus på elcyklar från kända varumärken:

Batavus elcyklar
Crescent elcyklar
E-Green elcyklar
Giant elcyklar
Gocycle elcyklar
Italjet elcyklar
Lapierre elcyklar
Lifebike elcyklar
Marvil elcyklar
Merida elcyklar
Monark elcyklar
Nishiki elcyklar
Scott elcyklar
Skeppshult elcyklar
Stromer elcyklar
Trek elcyklar
Winther elcyklar

Förutom elcyklar erbjuder Elcykelvaruhuset tillbehör som barnsitsar, cykelkorgar, väskor, batterier, cykelhjälmar, cykelvagnar, däck och slangar, handtag och sadlar, pakethållare och stänkskärmar, lampor, verktyg, olja, lås m m.

Presentkort: Tyvärr verkar inte sådana finnas. Åtminstone fick vi ingen träff när vi sökte på ”presentkort”.

Leveranstid: Uppskattad leveranstid kommer att stå på din orderbekräftelse, i kassan eller vid resp. produktpresentation på hemsidan. Normalt är leveranstiden 2 – 5 arbetsdagar efter erhållen betalning.

Fraktavgift: Fri frakt vid köp över 1.000 kr, annars 69 kr.

Retur: Vid ev. retur står du själv för returfrakten (mindre paket 100 kr, pallfrakt för elcyklar 700 kr).

Betalningsalternativ: Bank-/kreditkort (VISA, MasterCard), faktura (0kr i faktureringsavgift), delbetalning

Med reservation för eventuella förändringar i butikens villkor! Läs informationen om vad som gäller hos Elcykelvaruhuset här.

 

Wiggle

UK-baserad cykel- och sportbutik, med svensk hemsida där priserna visas i SEK.

Mycket stort utbud av cyklar, ramar, tillbehör, träningskläder, träningsskor, cykelhjälmar, cykelkomponenter och andra tillbehör samt friluftsartiklar, specialkläder och utrustning för dig som utövar simning, löpning eller triathlon m m.

Följande cykeltyper erbjuds;

Racercyklar
Singlespeedcyklar
Hardtail-cyklar
Heldämpande mountainbikes
Pendlings- och stadscyklar
Crosscyklar
Barncyklar
BMX-cyklar
Tempocyklar
samt
Ramar

Exempel på representerade cykelmärken; Bobbin, Chapelli, Cinelli, Colnago, Cube, De Rosa, Eastway, Felt, Fuji, Genesis, Ghost, GT, Kiddimoto, Kona, Raleigh, Saracen, Verenti, Vitus m m.

Kika gärna in på Wiggles blogg – där finns trevlig och matnyttig läsning för dig som är intresserad av cykling och cyklar.

När du köper en cykel hos Wiggle monteras den ihop hos leverantören, varpå den testkörs. Efter godkännande monteras cykeln isär igen och hjulen och ramen skickas tillsammans i ett paket till dig. Visst monteringsarbete måste således du utföra själv. Instruktioner och specialverktyg medföljer leveransen.

Att tänka på: Enligt brittisk standard monteras frambromsen på höger sida, medan bakbromsen sätts på vänster sida. I Sverige brukar det vara tvärtom. Därför är det viktigt att du uppger hur du vill att dina bromsar ska monteras redan när du gör din beställning. Om Wiggle inte får någon information om detta kommer bromsarna att monteras enligt brittisk standard.

Presentkort:  Finns att beställa, i valörer mellan 50 och 2500 kr.

Beräknad leveranstid: Ca en vecka om du valt gratis leverans och om dina produkter finns i lager. Expressleverans kan beställas mot ett tillägg.

Fraktavgift: Gratis frakt till Sverige vid köp av varor för över 399 kr. Observera att du själv måste välja gratis frakt i kassan.

Gäller inte skrymmande varor (information ges vid resp. produkt). Cyklar levereras gratis (med reservation för ev. förändringar i villkoren).

Du ser aktuell, eventuell fraktavgift vid resp. produktpresentation. Avvikelser kan förekomma, så kolla noga.

Ev. returfrakt av cykel står du för själv. Fri retur erbjuds för paket med maxmått 60x45x45 cm och vikt upp till10 kg. Konsultera kundtjänst vid behov.

Betalningsalternativ: Kort (American Express, MasterCard, VISA,Visa Electron), Klarna faktura, PayPal

CYKELBUTIKER PÅ NÄTET

 


Förmånliga kampanjer, present- och butikstips m m:

 

Välkommen att prenumerera på våra informationsmail!

Emellanåt skickar vi ut information om förmånliga kampanjer, roliga presentidéer eller nya butikstips på Presentnavet.

Fyll i din epostadress nedan och klicka på Prenumerera ifall du vill anmäla dig till våra nyhetsbrev. När du är klar kommer du att få ett mail, där du ombeds bekräfta din prenumeration.Genom att klicka på Prenumerera efter att du har fyllt i din epostadress, godkänner du att vi använder adressen för våra utskick. Längst ner i varje nyhetsbrev finns en länk för avregistrering som du kan använda ifall du ångrar dig och inte längre vill stå med på vår prenumerationslista. Information om vår integritetspolicy finns här.

Vill du komma i kontakt med oss? Använd kontaktformuläret här för ditt meddelande.