Beställ blommor online hos Euroflorist

Euroflorist

En välkänd, stor blomsterförmedlare som startade sin verksamhet redan 1982, fast då under namnet Svensk Blomsterförmedling. På den tiden var det ingen som anade att någonting som hette internet skulle göra sitt intåg i våra hem drygt tio år senare. Hur beställde man då blomsterbud utan internet? Ja, det var inte alls svårt; antingen gick du in i en blomsterhandel och beställde ditt bud direkt över disk, eller så ringde du till en blomsteraffär och beställde din blomstergåva via telefon. Och det är en hel del som gör så fortfarande. Många tycker att den personliga kontakten är viktig. Naturligtvis väljer var och en det sätt som känns bäst för en själv.

Euroflorist var ett av de första 100 företagen i världen som startade e-handelsförsäljning. De började sälja blomsterbud på nätet år 1995, alltså för drygt 20 år sedan. Sedan har allt rullat på. Idag beställs det mängder med blomsterbud direkt på nätet, för leverans både inom Sverige och till andra länder runt om i världen.

Hur går det då till när du beställer blommor i Euroflorists webbutik? Jo, när din beställning har kommit in till orderavdelningen, skickas den vidare till en lokal blomsterbutik som ligger i närheten av mottagarens adress. Det är alltså inte så att Euroflorist fysiskt har en egen, stor butik med ett eget lager av blommor någonstans i Sverige, utan lokala blomsterhandlare runt om i landet har anslutit sig till Euroflorists förmedlingstjänst. När en butik får en order från Euroflorist binder en utbildad florist ihop en bukett eller dekoration som är så lik bilden på den produkt som kunden beställde som möjligt. Och när arrangemanget är färdigt skickar butiken ut blomman till mottagaren med bud.

Det är lätt att beställa blommor online. Du kan i lugn och ro kolla igenom sortimentet av vackra blombuketter, blomsterdekorationer, blomsterarrangemang m m och ge dig tid att välja ut den ultimata blomstergåvan för just ditt speciella tillfälle. Ingen stress, vad skönt! Och så är det inspirerande att titta på alla fina blommor!

Det kostar förstås lite grand att skicka blommor. Budavgiften är 99 kr för bud inom Sverige. Avgiften för utlandsbud varierar beroende på aktuellt land. Men egentligen är det inte så dyrt när man tänker efter lite extra. Administrationen kostar – kundtjänsten på Euroflorist ska förmedla en beställning vidare till en blomsterhandlare. Denne ska ta hand om adressuppgifter till mottagaren och sedan skapa en färdig produkt med hjälp av en bild på beställd blomma. Och sedan ska blomman skickas ut med bil till slutkunden. Naturligtvis måste detta kosta lite grand. Kanske du kan jämföra budavgiften med vad det kostar dig att ta bilen till stan för att köpa blommor själv.

I Euroflorists webbshop hittar du mängder med vackra blomsterskapelser; blombuketter, blomsterdekorationer, begravningskransar, kondoleansbuketter, planteringar… De blommor som används varierar beroende på tillgång vid aktuell säsong. Vanliga blommor är t ex rosor, gerbera, liljor, orkidéer, tulpaner, nejlikor. Sedan finns det många andra säsongsblommor som används i buketterna och arrangemangen. Vill du göra din blomstergåva lite extra festlig kan du välja till en tillvalsprodukt, t ex choklad, en lott och/eller en vas. Du kan också välja en ”kombinationsblomma”, en produkt som består både av själva blombuketten och av en extra present i form av en chokladkartong, en nalle eller något annat.

Blommor är förknippade med så mycket känslor; glädje, medkänsla, kärlek…Det är så kul att göra någon glad! Att skicka blommor med bud är ett perfekt sätt att överraska någon på. Kolla gärna in vad Euroflorist har att erbjuda!